8 tips voor je rijexamen

3 redenen waarom je een proefles zou moeten afnemen?

Loop jij binnenkort voor het eerst naar buiten om in de lesauto te stappen? Een leuke maar wellicht ook spannende activiteit. Je doet het tenslotte niet iedere dag en je hebt een doel dat je wilt bereiken: het zelfstandig besturen van een auto.

Maar hoe maak je nu de juiste keuze voor een autorijschool? Bij drive2go zijn we van mening dat je altijd een proefles af zou moeten nemen. Wij bieden deze gratis aan. En dat doen we om een aantal redenen. Deze lichten wij hieronder toe.

1: Heb je een klik met de instructeur of instructrice?

Stel je stapt voor de eerste keer in de auto en na de eerste rijles kom je er achter dat je totaal geen klik hebt met de instructeur of instructrice. En dat terwijl je al een pakket van 20 rijlessen hebt afgenomen vanwege de gunstige prijs. Dat is flink balen! Wij geloven erin dat een goede klik ervoor kan zorgen dat je sneller slaagt. Een goede klik zorgt er in ieder geval voor dat je minder gestrest bent. Zowel vooraf als tijdens de les. Dat betekent overigens niet dat je continu met elkaar aan het praten bent gedurende de les. Je wilt tenslotte ook graag goede instructies krijgen. Dat is dan ook de reden dat we altijd een gratis proefles aanbieden.

2: Vind je de lesauto prettig?

Er zijn diverse type lesauto’s. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je in een auto rijdt waar jij je prettig in voelt. Op het moment dat de auto heel groot is en jijzelf klein dan is dat vaak niet heel fijn. Je verzuipt dan een beetje in de auto. Andersom geldt natuurlijk hetzelfde: op het moment dat je (wat) groter bent dan zit je niet te wachten op een lesauto waar je met je hoofd bijna het dak aanraakt. Op het moment dat je een proefles neemt dan weet je al redelijk snel of dat de auto bij je past.

3: Mogelijkheid tot het stellen van belangrijke vragen

Op het moment dat je gaat lessen dan heb je (wellicht) vele vragen. Het voordeel van een proefles is dat je deze vragen rechtstreeks kunt stellen. Vragen zoals:

  • Hoeveel lessen verwacht je dat ik nodig heb?
  • Heb ik altijd dezelfde instructeur of instructrice?
  • Lessen we altijd met dezelfde auto?
  • Op het moment dat het niet uitkomt kunnen we de les dan verzetten?
  • Als ik een rijlespakket afneem en ik blijk de lessen niet nodig te hebben heb ik dan recht op restitutie?
  • Komt het voor dat er nog iemand anders in de auto zit die ook les aan het nemen is?

Samenvattend

Zoals je ziet zijn er vele redenen om een proefles af te nemen. Wij vinden het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de rijschool die je kiest. Dat is ook de reden dat we je altijd een gratis proefles aanbieden. En je hoeft niet bang te zijn dat we deze proefles snel afraffelen. Nee we nemen echt de tijd voor je (1,5 uur in totaal) zodat jij ook echt een goede beslissing kunt maken.

Autorijschool Drive2Go Tilburg

Autorijschool Drive2Go is gevestigd in Berkel-Enschot, gemeente Tilburg. Wij verzorgen onze rijlessen veelal in de regio Tilburg en zijn RIS gecertificeerd. Belangrijke uitgangspunten van onze autorijschool zijn: 60 minuten lessen is ook echt 60 minuten gerichte aandacht, altijd les van dezelfde rij-instructrice, scherpe tarieven en altijd een gratis proefles.