8 tips voor je rijexamen

Wat is 2toDrive en wat zijn de voordelen?

Sinds 2011 is het in Nederland mogelijk om al vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent om je rijbewijs te gaan halen. En dan bedoelen we niet het rijbewijs om een scooter of brommer te besturen maar een auto. Want 2011 was het jaar waarin 2toDrive werd geïntroduceerd.

Wat houdt 2toDrive in?

Het is eigenlijk heel simpel. Vanaf het moment dat je 16,5 jaar bent mag je zelfstandig een autorijschool benaderen om rijlessen af te gaan nemen. En vanaf het moment dat je 17 jaar bent mag je je rijexamen af gaan leggen. Op het moment dat je slaagt met je, onder begeleiding van een coach, zelfstandig een auto besturen. Nu is het niet zo dat je maar 1 coach hebt je mag er meerdere toewijzen. Denk bijvoorbeeld aan je ouders.

Waarom is 2toDrive ingevoerd?

De meest voorname reden om 2toDrive in te voeren is om de verkeersveiligheid te vergroten. Het verleden wijst uit dat jonge bestuurders vaker betrokken zijn bij ongelukken dan bestuurders die al langere tijd hun rijbewijs hebben. Dit komt mede door het feit dat beginnende bestuurder minder ervaring hebben. Op het moment dat je een ervaren bestuurder naast je hebt zitten dan verhoogt dit de verkeersveiligheid. Op het moment dat je 18 wordt en volledig zelfstandig mag rijden heb je al (vele) kilometers gemaakt.

Wat zijn de voordelen van 2toDrive?

1: Minder grote kans op ongelukken

Het laatste waar je op zit te wachten als beginnende bestuurder is een (ernstig) ongeluk. Naast het feit dat je in de toekomst wellicht minder comfortabel in je auto zit zorgt het ook voor bijvoorbeeld premieverhogingen van je autoverzekering. En wat te denken van de kosten voor reparatie van je auto. Nu is het niet zo dat dit niet kan gebeuren met een ervaren coach naast je maar de kans is aanzienlijk lager.

2: Geen investeringen in een (rijbewijs) voor scooter of brommer

Vanaf het moment dat je 15,5 bent mag je de theorie voor je brommer rijbewijs gaan halen. En vanaf het moment dat je 16 bent mag je je praktijk rijbewijs gaan halen. En op het moment dat je dit allemaal succesvol hebt afgerond zal je nog een brommer of scooter moeten aanschaffen en onderhouden. Alles bij elkaar opgeteld zijn dit behoorlijke investeringen. Investeringen die je wellicht niet hoeft te doen op het moment dat je kiest voor 2toDrive. Iets waar je al aan mag beginnen op het moment dat je 16,5 jaar bent. Kun je je spaargeld hiervoor inzetten.

3: Zelfverzekerder op de weg

Het halen van je rijbewijs is natuurlijk een fantastisch moment. Maar tegelijkertijd betekent dit ook het einde van rijden onder begeleiding van je instructeur. Je stapt nu echt helemaal alleen in de auto en dat kan best een eng moment zijn. Je hebt namelijk niemand meer die je op zaken kan wijzen of in kan grijpen op het moment dat het mis zou kunnen gaan. Met 2toDrive is dit probleem opgelost. Je hebt namelijk nog altijd iemand die naast je zit en je kan wijzen op verkeerssituaties. Dat is een geruststellende gedachte. Je gaat hierdoor zelfverzekerder de weg op.

Samenvattend

2toDrive is in 2011 geïntroduceerd in Nederland om het aantal ongelukken waar jongere bestuurders bij betrokken zijn te verlagen. Onder begeleiding van een coach mag je zelfstandig gaan rijden. Dit heeft een aantal voordelen: zelfverzekerder op de weg zijn, geen investeringen in brommer of scooter en een minder grote kans op ongelukken.

Autorijschool Drive2Go Tilburg

Autorijschool Drive2Go is gevestigd in Berkel-Enschot, gemeente Tilburg. Wij verzorgen onze rijlessen veelal in de regio Tilburg en zijn RIS gecertificeerd. Ben je 16,5 jaar en wil je graag aan de slag met 2toDrive. Ook dat is uiteraard mogelijk bij ons. Belangrijke uitgangspunten van onze autorijschool zijn: 60 minuten lessen is ook echt 60 minuten gerichte aandacht, altijd les van dezelfde rij-instructrice, scherpe tarieven en altijd een gratis proefles.